Aquest passat mes de Juny una delegació de CEVIPE (Centre Vinícola del Penedès) encapçalada pel seu President Executiu Xavier Farré amb l’acompanyament de l’aleshores Director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DAAM, Domènec Vila i amb el recolzament de la FCAC, va participar al IV Foro Mundial de Cooperatives Vitivinícoles a les ciutats de Mendoza, San Juan, i San Rafael, a l’Argentina, conjuntament amb altres cooperatives vitivinícoles i agro-alimentàries de Brasil, Xile, França, Itàlia, Uruguay, Espanya i Argentina. En total va reunir a més de 400 professionals vinculats d’una manera o altre al món cooperatiu.
Taula Presidents delegacions paisos del Foro (1)Aquest event Internacional reuneix les cooperatives vitivinícoles més importants del món per tal de aprofundir en el coneixement i la integració entre les cooperatives a nivell internacional. En aquesta quarta edició, diferents personalitats del món cooperativista van posar en comú les seves experiències. Els eixos principals que es van tractar van ser: els canvis en la demanda, la competència i el comerç del vi a nivell mundial, les aliances internacionals, i els reptes de futur per a la propera dècada en vendes i posicionament del vi.
Cal destacar que CEVIPE com a cofundador d’aquest Foro organitzarà la propera edició del Foro Mundial de Cooperatives Vitivinícoles a celebrar l’any vinent a Catalunya.